Nieuws
Nieuws van de Muziektent Nieuwkoop
combi-image-375

Sfeervolle markt met Blues after Seven

De blues was op de markt! En dit vond de band Blues After Seven er zelf van:
"Een verrassende combi ... Blues After Seven, de Muziektent, ochtendgloren, zon, 't fraaie Reghthuys, een historische muziektent, vriendelijke muziekliefhebbers en passanten die zelfs een spontane regenbui trotseerden. Allen, vrijwilligers van het het Regthuys en de Muziektent, zeker ook de visboer voor zijn heerlijke visje: hartelijk dank. Een leuk bluesavontuur werd het zeker!"

The Young Ones op de markt

Veel mensen lieten de boodschappen even voor wat ze waren en bleven luisteren naar de aanstekelijke muziek van The Young Ones. Deze band uit Alphen aan de Rijn deed hun naam eer aan, want iedereen voelde zich weer jaren jonger bij de heerlijk ten gehore gebrachte nummers van ondermeer Cliff Richards, The Shadows en Elvis. Gezien de enthousiaste reacties zullen we ze zeker volgend seizoen nog een keer programmeren.

combi-image-368

Optreden Fiddle'n Drum 10 augustus afgelast

combi-image-362

Vroeg in de morgen zag het er nog niet eens zó erg slecht uit. Maar toen om 10.00 uur Code Oranje werd uitgegegeven door het KNMI, leek het zowel de organisatie als de band beter om het optreden niet door te laten gaan. En terecht - het werd nat en de wind woei snijdend door de Muziektent.
We hebben afgesproken dat Fiddle'N Drum het volgend seizoen weer gaat proberen!

Radio Reinder trekt veel publiek

combi-image-349

Het was een spetterend optreden van Radio Reinder vanmiddag. De band speelde eigen liedjes, Nederlandstalig en was prima op dreef. Het werd een prima middag en het publiek was zeer enthousiast.Kijk op https://youtu.be/5biW_yltti0 voor een impressie.

Gezellige Opening Seizoen Receptie in Smederijmuseum

combi-image-334

Met een feestelijke receptie voor alle Vrienden en Dikke Vrienden in het Smederijmuseum werd op 26 april het nieuwe seizoen geopend. Veel bezoekers waren nog niet eerder in dit museum geweest - en genoten van de aanwezige smid die kunstig het oude ambacht demonstreerde.

De Dikke Vrienden krijgen ook dit jaar een replica van een Nieuwkoops historisch gebouw; dit jaar viel de keuze op het Smederijmuseum. Burgemeester Buijserd ontving het eerste exemplaar uit handen van voorzitter Jelle Moraal.  De keuze voor het Smederijmuseum als replica werd mede ingegeven doordat de gemeente Nieuwkoop dit jaar gastheer is van de Internationale Smedendagen, die op 31 mei en 1 juni plaatsvinden - uiteraard ondersteund door muziek uit onze Muziektent!