Programma
Programma van de Muziektent Nieuwkoop

PROGRAMMA 2018Dit seizoen traden op:

combi-image-76

19 mei 10.30 uur: Harm Manten met zijn prachtige draai­orgel

Zaterdag tijdens de markt treedt Nieuwkoper Harm Manten op met zijn 20 toets Raffin-handdraaiorgel. Het orgeltje, prachtig uitgevoerd met ingelegd hout, is een uniek exemplaar. Het heeft 79 pijpen, 6 bedienbare registers en 1 vast basregister. Harm Manten speelt nu bijna 20 jaar en is net als de meeste orgelmannen auto­didact. Hij heeft zowel klassieke als hedendaagse muziek op het repertoire. Kom dus zeker luisteren naar zijn unieke orgelklanken.


combi-image-92

15 juni 19.00 uur: drum­spek­takel met Eens­gezind

Slagwerkgroep Eensgezind mag natuurlijk niet ontbreken in de Muziektent. Op vrijdagavond 15 juni verandert het Reghthuysplein in een groot drumtheater. De leerlingen en slagwerkgroepen van muziekvereniging Eensgezind zullen van 19.00 uur tot 21.00 uur laten horen en zien wat er met drums allemaal mogelijk is. Dit onder begeleiding van drumdocent Patrick Streng.

combi-image-82

21 mei 13.00 uur: Poëzie­Groep - Woor­den in de Muziek­tent

Twee jaar geleden werd voor het eerst een Po√ęziemiddag in het Reghthuys gehouden. De gedachte achter dit idee was even eenvoudig als effectief: veel mensen schrijven gedichten, maar net als de muzikant die veel repeteert om op te gaan treden voor publiek, is het voor dichters ook leuk om hun gedichten voor te dragen aan een breder publiek.
De jaarlijkse Po√ęziemiddag was vanaf de start een groot succes. Een vernieuwing van dit idee is om de gedichten voor te dragen met de subtiele begeleiding van een gitaar, piano of contrabas. De muziek blijft op de achtergrond, maar ondersteunt het gedicht. Het maakt het gedicht zogezegd krachtiger. Nu ook Woorden in de Muziektent tijdens de Kunstroute die dit Pinksterweekend wordt gehouden.


combi-image-85

27 mei 15.00 uur: zondag­middag­concert met Plak­band

De naam Plakband stamt uit de beginjaren van de band, toen enkele muzikanten bij elkaar kwamen en muzieknummers 'aan elkaar plakten'. Maar dat was toen. Nu bestaat de band uit 7 personen. De blazerssectie met trompet en trombone geeft de band een eigen karakter. De band speelt covers van de jaren '50 t/m '80, maar ook dixieland en hedendaagse nummers. Het plezier van de muzikanten spettert van de B√ľhne af!


combi-image-89

2 juni 10.30 uur: Rob’s gitaar­school

Nieuwkoper Rob Wassenburg is een geboren muzikant. Zijn gitaarschool (overigens: hij geeft ook les op o.m. banjo en mandoline) bestaat nu meer dan 5 jaar. Vanmorgen komt hij met leerlingen muziek maken.


combi-image-168

9 juni 10.30 uur: Fuikenlichters tijdens de markt

De Fuikenlichters is het dweilorkest van muziekvereniging Eensgezind. Vro­lijke muziek die de markt nóg gezelliger maakt. Wist u overigens deze vereniging al 110 jaar bestaat? Hiermee is Eensgezind de oudste vereniging in Nieuwkoop.


combi-image-95

17 juni 15.00 uur: zondag­middag­concert met Pope­head

Popehead is een feelgood popcoverband uit Papekop. Ze spelen een prettige mix van pop- en rockcovers van nu en toen. Overwegend Engelstalig, maar ook Nederlandstalig. Met een vleugje disco en funk, dus stilzitten/staan is geen optie. De zes bandleden zijn al jaren actief en hebben hun muzikale sporen ruimschoots verdiend.


combi-image-98

23 juni 10.30 uur: gos­pel­koor Sound of Cele­bration

Na eerdere succesvolle optredens zullen op 23 juni tijdens de markt opnieuw de blije gospelklanken te horen zijn van het Alphense gospelkoor Sound of Celebration. Het koor heeft ca. 50 leden. De muzikale leiding is in handen van Tim Hermsen. Ze zingen voornamelijk Engelstalig maar hebben ook een aantal Nederlandstalige nummers op het repertoire staan.


combi-image-172

14 juli 10.30 uur: Fuikenlichters tijdens de markt

De Fuikkenlichters is het dweilorkest van de Nieuwkoopse muziekvereniging Eensgezind. Vrolijke muziek die de markt nóg gezelliger maakt!


combi-image-101

18 juli tijdens de zomermarkt: Good Tunes Trio

Tijdens de Zomermarkt klinkt vanuit de Muziektent de muziek van het Good Tunes Trio. Het trio speelt een breed repertoire: van  Jim Reeves, Don Williams, Johnny Cash, tot Elvis Presley, Everly Brothers, John Denver, Roger Whittaker en Percy Sledge. Muziek met een vleugje country. Maar ook Nederlandse meezingers worden gespeeld, zoals Aan De Amsterdamse Grachten. Bezetting: Hans Pijlman op accordeon, Ed Jansen zang/ gitaar en Anne Jousma op drums.
De stichting ECN organiseert de zomermarkt.


combi-image-105

21 juli 10.00 uur: Kinderworkshop Straatpoëzie

Onder leiding van de Nieuwkoopse kunstenaar Neel Karstanje worden kinderen gestimuleerd om gedichten over en op de straat te schrijven.


combi-image-107

22 juli 15.00 uur: Ierse folk­mu­ziek van Aisling tijdens het zondag­middag­concert

Aisling (spreek uit als ‚Äúesjling‚ÄĚ) is Gaelic (Iers) en betekent: droom, visioen. Met hun songs en tunes vertelt Aisling over vrolijkheid, vrijheid of verdriet, laat je dromen of schudt je wakker.
Aisling vertolkt prachtige, leuke en bijzondere liederen over de Ierse strijd tegen de Engelse overheersing, over onbereikbare geliefden. Maar ook vrolijke nummers staan op het repertoire.


combi-image-111
combi-image-286

19 augustus 14.00 uur: Zondag­middag­concert met Savannah en The Wieners: country meets rock&roll!

In verband met het lustrum van Savannah in onze Muziektent wordt een extra feestelijk tintje aan dit optreden gegeven. Het wordt niet alleen een coutry-, maar ook een rock & roll spektakel met The Wieners. 
Beide bands treden met grote regelmaat op in de Nederlandse theaters, maar ook op podia in heel Europa. Ze laten dan ook ieder, in hun eigen genre, de fifties en sixties herleven.
Op het ruime terras wordt deze middag bier, burgers en American Food geserveerd. Voor de kids is er een luchtkussen en schminken en er is ook een Fifties Markt. Tenslotte zijn er ook nog American Classic Cars te bewonderen.
De toegang is gratis. Het geheel wordt door ECN georganiseerd.


combi-image-290

8 september: programma Culturele Markt

Tijdens het bekende Torenschuddersfeest is er veel muziek op het Regthuysplein. Zowel in de Muziektent als op een podium aan de haven. Om en om treden diverse artiesten op vanaf 13.40 uur. De burgesmeester zal het nieuwe culturele seizoen om 14.25 uur openen met een toespraak in de Muziektent.

Het programma:

13.40 - 14.00 uur   De Fuikenlichters - Muziektent
14.00 - 14.20 uur   Cabaret Madelijne Kool - podium haven
14.25 - 14.36 uur   Opening door burgemeester - Muziektent
14.40 - 15.00 uur   Fiddler's Green - podium haven
15.05 - 15.25 uur   Rob Wassenburg/gitaar - Muziektent
15.30 - 15.50 uur   Marimba/broers Kuijken - podium haven
15.55 - 16.10 uur   Po√ęzie met muziek - Muziektent
16.15 - 16.35 uur   Band 'The Netz' - podium haven
16.40 - 17.00 uur   Drumspektakel Eensgezind - plein

De culturele verenigingen in Nieuwkoop zijn deze middag aanwezig met diverse stands. U kunt dus uitgebreid kennis maken en de programma's voor het komend seizoen bekijken!


combi-image-117

Afsluiting seizoen met Klez­mer­band Nigun op 16 september 15.00 uur

Klezmerband Nigun is afkomstig uit Alphen a/d Rijn en heeft  vrolijke Klezmermuziek op het repertoire. De band ontstond tijdens een theaterproject in 2009. Dat werd een groot succes en de muzikanten besloten door te gaan als band. Het repertoire wordt verder aangevuld met Hebreeuwse liederen en liederen in het Ladino, de taal van de Spaanse Joden. Af en toe maakt Nigun een uitstapje naar de Balkanmuziek.
De derde CD van de band is in voorbereiding.