Programma
Programma van de Muziektent Nieuwkoop

Programma 2020In 2019

combi-image-319

22 september 15.00 – 17.00 uur De Bende van Eliënde

Op 22 september, tijdens het foodtruckfestival Happen&Stappen, verzorgt De Bende van Eliënde het laatste zondagmiddagconcert van de Muziektent. Van 15.00 – 17.00 zetten zij, gewapend met potten, pannen, kazoo’s, melodica's en heel veel schudeitjes de tent op stelten. De band speelt met veel energie semi-akoestische en laat het publiek daarbij niet ongemoeid! Ze maken met hun eigenzinnige acts van elk optreden een feest, of het nu op een straatmuzikantenfestival, in een theater of in een café is. De band bestaat uit: Arjen van den Bosch (toetsen), Niek Oosterlee (gitaar, mandoline en zang), Eline Ossevoort (piano, zang en fluit), Gijs van Leeuwen (percussie, bas en zang) en Tim Hoogervorst (bas).   Overigens blijft de Muziektent ook na het optreden van De Bende nog vol met muziek, want van 17.30 - 19:00 speelt de band Untaped allerlei covers van ondermeer De Dijk. En van 19.30 - 21.00 speelt de band Now What  lekkere Rock & Rockabilly muziek.


14 september Torenschuddersfeest

De Torenschudders zijn weer actief en uiteraard zal ook dweilorkest de Fuikenlichters weer van zich laten horen.


combi-image-314

7 september 11.00 -12.30 Blues After Seven

Tijdens de markt kunt u genieten van de zwoele bluesy jazzy muziek van de band Blues after seven. Ze spelen een mix van oudere blues originals met eigen improvisatie en eigen songs. De bluesy stem van de zangeres wordt ondersteund door een strakke rhythm section, gevoelige gitaarrifs en aanzwellende licks van de bluesharp. Met veel plezier en enthousiasme doet ‘Blues After Seven’ regelmatig landelijke huiskamerfestivals in Zuid-Holland aan. Denk aan de ‘Gluren bij de buren’ festivals in Zoetermeer, Lisse, Leiden en Alphen aan de Rijn. De band bestaat uit zangeres Carla Groenewegen, gitarist/oprichter Maarten Lindeboom, drummer André den Hollander, gitarist/bluesharpspeler Geke Kajim en bassist Bert van der Meer. Ieder optreden beleeft de band als een nieuw bluesavontuur en neemt het publiek daarin enthousiast mee.

combi-image-117

31 augustus 11.00 – 12.30 The Young Ones

De markt wordt 30 augustus nóg gezelliger door een optreden van The Young Ones.
Cliff Richard en the Shadows zijn back! Maar ook Elvis, Buddy Holly, The Ventures en meer. The Young Ones spelen de muziek uit hun jeugd met verve.


combi-image-286

10 augustus 11.00 – 12.30 Fiddle'n drum

Tijdens het marktbezoek lekker luisteren naar de band Fiddle‘n Drum.
Deze veelzijdige folkband speelt zowel Ierse traditionals als Schotse, Amerikaanse en Nederlandse folksongs en hebben door hun begeleiding met viool, gitaar, Ierse trommel (Bodhrán) en fluit een unieke sound.  

combi-image-290

18 augustus Countryfestival

Vanaf 14.00 uur barst het Countryfestival op het plein los met natuurlijk Savannah.
De muziektent is inmiddels te klein voor dit spektakel, maar blijft natuurlijk wel de geestelijk vader van het evenement.

combi-image-105

21 juli, 15.00 - 17.00 uur Chill

Dit zomerse zondagmiddagconcert wordt verzorgd door Chill. Deze semi-akoestische band heeft een afwisselend repertoire. Met bekende gouwe ouwe hits uit de jaren 60’/’70, dé meezinghits van nu en swingende medleys brengen ze het plein in opperbeste stemming!
De bezetting van Chill: dwarsfluit (Jill Siereveld), rammelaar en zang (Peter van Kempen), gitaar en zang (Herbert van Brug) en basgitaar (Henk van Tol).

17 juli Verrassingsoptredens

Tijdens de zomerbraderie zal er ook muziek uit de Muziektent klinken. Welke muziek is nog een verrassing.

combi-image-98

22 juni vanaf 10.30 uur Fuikenlichters

Tijdens de markt zullen de Fuikenlichters weer de marktbezoekers tot meezingen en danspasjes verleiden.Wist u trouwens dat de harmonie Eensgezind, waar de Fuikenlichters een onderdeel van is, de oudste vereniging van Nieuwkoop is?

14 juli 10.30 uur Fuikenlichters

Als founding father van de Muziektent doet vereniging Eensgezind ook deze zaterdagmorgen met haar dweilorkest De Fuikenlichters de Muziektent eer aan. Vrolijke muziek die de markt nóg gezelliger maakt!

combi-image-95

21 juni 19.00 uur Drummers op het plein

Vrijdagavond 21 juni verandert het Reghthuysplein weer in een groot drumtheater. De leerlingen en slagwerkgroepen van muziekvereniging Eensgezind zullen van 19.00 uur tot 21.00 uur laten horen en zien wat er met drums allemaal mogelijk is. Dit onder begeleiding van drumdocent Patrick Streng.


combi-image-168

9 juni 13.30 – 15.30 Sound of Celebration

 Op  Eerste Pinksterdag verzorgt het populaire Alphense gospelkoor Sound of Celebration het zondagmiddagconcert. Deze keer zingt het koor van 13.30 tot 15.30 uur, zodat ook alle deelnemers aan de Nieuwkoopse Kunstroute van de muziek kunnen genieten. Het koor staat onder muzikale leiding van Tim Hermsen, die met geestdrift en gevoel voor dynamiek zowel koor als publiek enthousiast weet te maken. Het afwisselende repertoire bestaat uit hoofdzakelijk Engelse gospelmuziek, maar ook een aantal Nederlandse gospels staan op het repertoire. De meeste songs worden vierstemmig, dus met sopraan-, alt-, tenor- en baspartijen gezongen.


combi-image-89

31 mei en 1 juni vanaf 16.00 uur Boxin' the Vox tijdens de Smedendagen

Het Reghthuysplein is het toneel van de Nationale Smedendagen. Vanaf 16.00 uur zal op beide dagen Boxin’the Vox optreden. Deze Ierse folkband uit het Groene Hart bestaat uit David Plasmeijer en Anne-Lotte Paymans, goede bekenden in de Muziektent. Hun muziek wordt beïnvloed door Ierse folkmuzikanten als Sinéad O'Connor, artiesten als Simon & Garfunkel en hedendaagse acts als the Cranberries.


combi-image-338

26 mei: Eerste zondagmiddag concert in de Muziektent met Radio Reinder

Zondagmiddag 26 mei van 15.00 – 17.00 uur opent Radio Reinder het zondagmiddagconcertseizoen in de Muziektent. Radio Reinder is de band van Nieuwkoper René Veenstra. René Veenstra is al jaren actief als zanger/gitarist in allerhande bands. Zo toerde hij met The Charlies (o.a. met Daniel Lohues) door het land, begeleidde hij Marijn van Teijlingen en Rob Wassenburg bij hun liedjesprogramma, stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland, schreef hij met Evert Abbing een liedje voor Kinderen voor Kinderen, en speelt hij op dit moment o.a. in Dad's Army, met z'n twee dochters in Chicks and Wings, The Charlies en in natuurlijk in 'Reinder'.
De band laat zijn eigen Nederlandstalige liedjes horen waarin helden als The Beatles, Neil Young en The Police door klinken. Naast René bestaat de band uit Freek Lagerweij (toetsen, sax, zang), Marco Braam (bas, zang), Sanne Kuijt (drum), Jetske Veenstra (zang) en Froukje Veenstra (zang, percussie).


combi-image-82

11 mei, vanaf 10.30 uur De Fuikenlichters

De Fuikenlichters, het dweilorkest van Eensgezind, mogen natuurlijk nooit ontbreken in ons dorp! Ze maken de zaterdagmarkt weer een stuk gezelliger met hun aanstekelijke muziek en zullen gelukkig nog vaak in de Muziektent optreden in dit seizoen.


combi-image-92

27 april Koningsdag

Het is weer feest in Nieuwkoop!
Op Koningsdag zal de Muziektent weer voor allerlei activiteiten gebruikt worden.


combi-image-76

26 april uitreiking Miniatuur in Smederijmuseum

Vrijdag 26 april wordt tijdens een feestelijke receptie de miniatuur van 2019 uitgereikt aan de Dikke Vrienden van de Muziektent. Ook dit jaar heeft Alex Meewezen een uniek stukje werk geleverd: een replica van het Smederijmuseum. De receptie vindt dan ook plaats in... het Smederijmuseum aan het Zuideinde 33.
Het museum is in 1982 gevestigd in de laatste smederij die ons dorp rijk was. Er is niet toevallig voor dit gebouwtje gekozen. Dit jaar vinden namelijk op het Reghthuysplein de Nationale Smedendagen in Nieuwkoop plaats. En de Muziektent zal dan ook muzikaal in vuur en vlam staan.