Programma
Programma van de Muziektent Nieuwkoop

Programma 2020


combi-image-319

4 april: pop-upconcert Eensgezind

combi-image-379

10.00 - 13.00 uur Op en rond het plein en in de winkels op het dorp en de markt verzorgen de muzikanten van Eensgezind POP-UP concerten. Plotseling doemt ergens muziek op! Het kan dus zijn dat er bij de bakker zomaar opeens iemand een stukje op de klarinet staat te spelen. Het wordt één grote muzikale verrassing!

GAAT NIET DOOR vanwege corona

combi-image-380

27 april Koningsdag met de Fuikenlichters

Tijdens Koningsdag wordt de muziektent voor allerlei activiteiten gebruikt. Uiteraard mogen de Fuikenlichters op deze dag niet ontbreken!
De Fuikenlichters is een onderdeel van de oudste muziekvereniging van Nieuwkoop, de harmonie Eensgezind, die dit jaar 111 jaar bestaat!


GAAT NIET DOOR vanwege corona

combi-image-383
combi-image-382

Tijdens de markt op 9 mei Fiddle 'n drum

11.00 - 12.30 uur   Tijdens het marktbezoek lekker luisteren naar de band Fiddle‘n Drum.
Deze veelzijdige folkband speelt zowel Ierse traditionals als Schotse, Amerikaanse en Nederlandse folksongs en hebben door hun begeleiding met viool, gitaar, Ierse trommel (Bodhrán) en fluit een unieke sound. Aanstekelijke muziek, moeilijk om stil te blijven zitten!


GAAT NIET DOOR vanwege corona

combi-image-286

30 mei Opening Kunstroute met Drawer Steed
in de Muziektent

11.00 - 12.30 uur   Drawer Steed bestaat uit zangeres Erica Laros en gitarist Marc de Loyer. Zij brengen bij de opening van de Kunstroute kleine songs van jazz en country tot pop. Laat je raken en verrassen.

GAAT NIET DOOR vanwege corona

combi-image-399
combi-image-117

31 mei The Young Ones

13.00 - 15.00 uur zondagmiddagconcert   Na een swingend optreden vorig jaar tijdens de markt kunnen we nu tijdens de Kunstroute op zondagmiddag genieten van The Young Ones. 
Cliff Richard en the Shadows zijn back! Maar ook Elvis, Buddy Holly, The Ventures en meer. The Young Ones, bestaande uit Rob van Zurk op sologitaar, Jan Pison op bas, Bert Eind op slaggitaar, Arjan Koster op drums en Martin Hijdra, zang, spelen de muziek uit hun jeugd met verve.


GAAT NIET DOOR vanwege corona

6 juni tijdens de markt de Fuikenlichters

De Fuikenlichters maken de markt weer nóg gezelliger!

28 juni Cool Six Brass Collective

combi-image-105

15.00 - 17.00 uur zondagmiddagconcert
Deze enthousiaste brassband, Cool Six Brass Collective is volgens velen de nieuwste én leukste brassband van Nederland. Van pop tot rock, hiphop tot funk, ze spelen het allemaal in hun eigen stijl! Cool Six Brass Collective komt uit Alphen aan den Rijn en was de winnaar van het Alphens Straatmuzikantenfestival 2019. Met hun opzwepende, bekende muziek, gestoken in een nieuw jasje, is deze zespersoonsformatie een feest om naar te kijken en te luisteren!
De band bestaat uit: Ivo Geel - Drums; Daniël Huibers - Bas; Rutger vd Linden - Bariton saxofoon; Anne vd Linden - Tenor saxofoon; Peter Keus - Trombone; Robert Vije - Trompet

combi-image-387

5 juli Blues After Seven

15.00 - 17.00 uur zondagmiddagconcert  Ook de zwoele bluesy jazzy muziek van de band Blues after Seven viel verleden jaar tijdens de markt erg in de smaak. Vandaar dat ze nu ook een zondagmiddagconcert verzorgen. Ze spelen een mix van oudere blues originals met eigen improvisatie en eigen songs.

De bluesy stem van de zangeres wordt ondersteund door een strakke ritmesectie, met gevoelige gitaarrifs en aanzwellende licks van de bluesharp. De band bestaat uit zangeres Carla Groenewegen, gitarist/oprichter Maarten Lindeboom, drummer André den Hollander, gitarist/bluesharpspeler Geke Kajim en bassist Bert van der Meer. Ieder optreden beleeft de band als een nieuw bluesavontuur en neemt het publiek daarin enthousiast mee.

combi-image-82

11 juli De Fuikenlichters

Ze zijn er weer: de Fuikenlichters. Lekker relaxed boodschappen doen in het dorp!

combi-image-95

18 juli The Young Ones Forever

11.00 - 12.30 uur   Het is alsof Cliff Richard en zijn Shadows op deze zaterdagmorgen tijdens de markt zijn teruggekeerd. The Young Ones Forever is een tribute-band en de sound van Cliff Richard en The Shadows wordt zo goed mogelijk benaderd. Het wordt een waar eerbetoon aan de bijna 80e verjaardag van Sir Cliff. De band bestaat uit Willem de Jonge (slaggitaar), John Paul Didden (basgitaar) Wil van der Ham (zang/sologitaar), Rien Meijer (zang/toetsen), Jonas Moberg (sologitaar) en Frank Hopman (drums).

combi-image-168

8 augustus Band Refined

11.00 - 12.30 uur    Het Boskoopse akoestisch duo Refined bestaat uit zangeres Carmen Olierook en gitarist Sjoerd van Steijn. Het duo speelt golden oldies, guilty pleasures en schromen zich niet om de nieuwste hits in een ander jasje te steken.

combi-image-89

16 augustus country meets rock 'n roll met o.a. Savanna

Een weekend vol country en western op het plein! En natuurlijk doet ook Savannah weer mee. De band staat alweer voor de 6 keer op een overvol Reghthuysplein. Savannah is een geweldige band in hun genre. Ze spelen op vele festivals in zowel binnen en buitenland en zijn al voor het 12 jaar op rij succesvol met hun theatertour Back to the Country.

29 augustus Fuikenlichters

Tijdens de markt zijn de Fuikenlichters weer in de Muziektent. Eensgezind, de 'moeder' van de Fuikenlichters, is niet voor niets een founding father van de Muziektent.

combi-image-92

30 augustus Las Tapas

15.00 - 17.00 uur Zondagmiddagconcert    Deze band met haar roots in Boskoop brengt u ongetwijfeld in vakantiestemming. Heerlijke Latinmuziek, salsa, maar ook liedjes uit de hoek van de wereldmuziek. Soms ruwe songs van Santana of Juanes, of mooie klassieke liedjes uit Cuba of  Kaap-Verdië. Sjaak de Jong en Peter de Boer nemen in de band de gitaar en zang voor hun rekening. Nicole Verschueren en Ellen de Jong zijn de leadzangeressen, Jos Mastop speelt bas en Paul van Oosten is verantwoordelijk voor de conga’s en percussie. Het wordt hoe dan ook een zonnige middag.

5 september Luca & Friends

11.00 - 12.30 uur    Zangeres Luca brengt met haar band een breed spectrum van akoestische popmuziek De band bestaat uit Luca de Sterke zang en gitaar, Gerard de Sterke op gitaar, Stefan van Elderen op bas en Dick van Vliet percussie. Even lekker genieten dus tijdens het boodschappen doen en de zinnen verzetten.

12 september Torenschuddersfeest met de Fuikenlichters

De Fuikenlichters zijn de trouwe muzikanten tijdens het Torenschuddersfeest.

19 september 75 jaar Bevrijding met vrolijke jazz op het Plein!

combi-image-393
combi-image-394

19 september. 18.00 - 20.00 uur Dixie Six All Stars en 20.00 - 22.00 uur Band of Brothers
Op deze dag, waarop 75 jaar bevrijding van Nieuwkoop wordt gevierd, kan natuurlijk de jazzmuziek die door onze bevrijders werd meegebracht niet ontbreken. De bekende Nieuwkoopse band Dixie Six All Stars brengt die swingende tijd feilloos in herinnering.

Vanaf 20.00 uur neemt de Band of Brothers het over. Deze bevrijdingsband kleedt zich in authentiek uitziende Amerikaanse legeruniformen uit 1945. Behalve het Glenn Miller-repertoire speelt de groep ook klassieke songs uit die periode, zoals ’Don’t Fence Me In’, ’The White Cliffs of Dover’ en natuurlijk Vera Lynns beroemde hymne ’We’ll Meet Again’.

combi-image-398

27 September: afsluiting seizoen met de Troubadours

15.00 - 17.00 uur Zondagmiddagconcert    Dit mannenkoor uit Hazerswoude-dorp dat recent haar 15 jarig bestaan heeft gevierd laat u heerlijk meezingen met Hollandse meezingers als de woonboot, Brabant, de vlieger, het kleine café aan de haven, maar zingt ook ‘het slavenkoor’, de verzonken stad en the drunken sailor. Het wordt vast een feestelijke afsluiting van ons Muziektentseizoen!